Uhu Patafix, hafif nesneleri geçici olarak yapıştırmak veya sabitlemek için kullanılan bir yapıştırıcıdır. Genellikle duvarlara poster, resim, kartpostal gibi şeyleri asmak veya düz yüzeylerde dekoratif öğeleri sabitlemek için tercih edilir.
Kurtuluş Savaşı’nın sembolü haline gelmiş çok sayıda fotoğrafta emeği bulunan Etem Tem’in çok arzu ettiği gelecek kuşaklara Milli Mücadele’nin nasıl kazanıldığını göstermeye dönük çabası çok önemlidir.
Ruşen Eşref Ünaydın’ın 1918 yılında Çanakkale zaferinin mimarı Mustafa Kemal Atatürk ile yaptığı günler süren mülakatlar bu kitapta bir araya geliyor. Bu mülakatlar, aldığı kararlar ve kazandığı zaferlerle bir ulusun kaderini değiştiren Mustafa Kemal Atatürk ile yapılan ilk mülakat olma özelliğini taşıyor.
Başkahramanımız Can ve arkadaşları için de durum bire bir aynıdır. Üstelik onların bir de "kötü huylu" arkadaşlarından sakınması gerekmektedir.
Yani bütün bunları bir köpek mi yaptı ? Hımm… Alabaş’ın maceralarını bir de Erol’dan dinleyin. Erol kim mi ? Alabaş’ın sahibi.